Tiedote uintipaikkojen koronaturvallisuuden varmistamiseksi

Päivitetty 17.1.2022


Koronatilanne on heikentynyt ja terveydenhuollon kantokyky on vaarassa. Hallitus suosittaa joidenkin tilojen sulkemista. Toistaiseksi esimerkiksi vuoden 2003 jälkeen syntyneiden harrastustoiminta on voinut kuitenkin jatkua.

Seuraamme AVI:n ja kaupunkien päätöksia ja tiedotamme niiden pohjalta mahdollisista muutoksista uinneissa.

Alla huomioita yksittäisistä toimipisteistämme.

Tampereen seutu
Validialla ei uida 12.1.-21.1.2022 välillä sekä Tampereen kylpylällä 14.1.-21.1.2022 välisenä aikana. Olemme lähettäneet aiheesta Tampereen uimariperheillemme sähköpostitiedotteen ohjeineen 13.1.2022.

Laitila
Laitilan uimahallilla ei voida järjestää Uimakoulu Pikku Joutsenen toimintaa 1.1.-28.1.2022 välillä. Olemme lähettäneet aiheesta Laitilan uimariperheillemme sähköpostitiedotteen ohjeineen 3.1.2022 ja 17.1.2022.

Porin seutu
Meri-Porin ja Porin keskustan uimahallilla ei uida 27.12.2021-28.1.2022 välillä. Harjavallan uimahallilla uidaan normaalisti 22.1.2022 alkaen. Olemme lähettäneet aiheesta Porin seudun uimariperheillemme sähköpostitiedotteen ohjeineen, viimeisimpänä 17.1.2022.

Kempeleen Zimmari
Kempeleen Zimmarissa ei voida järjestää Uimakoulu Pikku Joutsenen toimintaa 8.1.-15.1.2022 välillä uimahallin ollessa suljettu. Olemme lähettäneet aiheesta Zimmarin uimariperheillemme sähköpostitiedotteen ohjeineen 4.1.2022. Uinnit jatkuvat normaalisti 22.1.2022 alkaen.


Uudet asiakkaat voivat ilmoittautua mukaan täällä.


Tämän tiedotteen sisältö:

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?
2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?
3. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?
4. Miten laskutus? 
5. Toimiiko asiakaspalvelu?
 

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?

Turvallisuus on nyt tärkeintä. Terveysviranomaiset ovat antaneet ohjeet tartuntojen ehkäisemiseksi ja Uimakoulu Pikku Joutsen toimii näiden mukaisesti. Pyrimme yhdessä toimien turvaamaan kaikkien toimintaamme liittyvien ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja vesiliikunnan iloa ohjeiden ja säädösten pohjalta parhaan kykymme mukaan. 

Hätäjarrun (22.12.2022) vaikutus uinteihimme:

- Tule uimaan edelleen vain terveenä, kaikki toimipaikkamme ovat auki

- Muista huolehtia väljyydestä pesu- ja pukutiloissa sekä käsi- ja yskimishygieniasta

- Koronapassi tarkistetaan leviämisvaiheen toimipaikoissa, katso paikat alta

- Käytä maskia edelleen yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa

- Lorutellaan laulamisen sijasta 16.1.2022 saakka

- Ei muita vaikutuksia

Annetaan lasten kuitenkin nauttia vedessä liikkumisesta ja tehdään yhdessä tulevaisuudesta hyvä.

 

 

2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?

Rokotukset, rajoitukset ja koronapassi:

Haluamme kiittää kaikkia rokotuksen ottaneita asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Ymmärrämme myös, että kaikki eivät voi ottaa rokotuksia - syystä tai toisesta. Eri aluehallintovirastot ovat asettaneet alueellisia kokooontumisrajoituksia, jotka koskevat myös meidän toimintaamme näiltä näkymin vuodenvaihteen yli.

Tiukentuneiden rajoitusten vuoksi tarkistamme koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta asiakkailtamme seuraavilla toimipaikoillamme:

- Laitila
- Pori
- Meri-Pori
- Flamingo
- Harjavalta
- Zimmari
- Caritas
- Invalidisäätiö
- Kauniala
- Ruskeasuo
- Olympia
- Wilhelmiina
- Turku
- Tampereen kylpylä
- Validia Tampere
- Laajavuori
- Kypärämäki
- Telkänpesä

Otathan ystävällisesti koronapassin valmiiksi ennen toimipisteeseen saapumista. Voit tulostaa tai ladata puhelimellesi koronapassin Omakanta-palvelusta.

Koronapassia ei tällä hetkellä edellytetä uinneissamme seuraavilla toimipaikoilla:
- Kajaanin Kaukavesi

Toivomme, että koronarajoitukset menevät ohi mahdollisimman pian ja päihitämme tämän viruksen. Haluamme kannustaa kaikkia, joille se on mahdollista, huolehtimaan rokotesuojastaan.

Uimakoulu Pikku Joutsen haluaa toimia kaikissa toimipaikoissa vastuullisesti. Tässä ajankohtaiset toimintaohjeemme jokaisella toimipisteellämme:

- Uimaan voi tulla vain terveenä
- Varaudu esittämään koronapassi ja henkilöllisyystodistus mikäli alueelliset rajoitukset koskevat toimipistettäsi
- Jokaisen tulee huolehtia hygieniastaan
- Suosittelemme käyttämään maskia aula- ja pukutiloissamme
- Ohjaajamme käyttävät visiireitä
- Vältetään mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja
- Suihku- ja pukutiloissa tulee toimia ripeästi ja tarvittaessa jonottaa näihin tiloihin
- Ilman vanhempia uivien ryhmien saattajat odottavat uintien aikana aulassa, ei altaalla
- Altaalla väljempää sijoittumista ohjaavat hymypesät
- Toteutamme edelleen tehostettua pintapuhdistusta
- Vältämme kokoontumisia. Uusien asiakkaiden info löytyy Facebookista
- Voit ottaa pyyhkeen mukaan altaalle jonotusta ajatellen. Useimmille toimipaikoille on järjestetty erillisiä tiloja, joissa voi esimerkiksi ruokailla, eihän tehdä sitä pukuhuoneissa.

Huomioimme korona-ajan toiminnassamme viranomaisohjeet, mutta seuraamme myös tarkasti tilannetta altailla. Tiedotamme sähköpostitse asiakkaillemme toimipaikkakohtaisesti erityisesti huomioitavista asioista. Otamme mielellään vastaan kehittämisideoita.

3. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?

Uimakoulu Pikku Joutsen seuraa ja noudattaa viranomaisten, kuten sosiaali- ja terveysministeriön (STM), aluehallintoviraston (AVI), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastuliiton (SUH) antamia tiedotteita ja suosituksia asiaan liittyen. Tarvittaessa teemme uintien keskeyttämisessä ja jatkamisesta tiivistä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa.
Uimahallien turvallisuus koronavirusepidemian aikana, SUH

4. Miten laskutus? 

Jos et voi osallistua uinteihin joulukuussa tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi, voit peruttaa loppuvuoden varatut ajat korvausaikakäytäntömme mukaisesti korvausaikasivultamme. Tämän jälkeen voit varata  peruutettujen kertojen tilalle korvausajat ajanvaraussivultamme.

Jos rajoitukset jatkuvat vielä tammikuussa 2022 etkä koronapassin puuttumisen vuoksi voi osallistua uinteihin, siirrämme tammikuun 2022 kuukausimaksun tulevien uintimaksujen hyvitykseksi, sitten kun uinnit voivat taas osaltasi jatkua turvallisesti.

Kaikki laskut tulee maksaa eräpäivään mennessä tai jos lasku on aiheeton tai siinä on muuta huomautettavaa, siitä tulee laittaa viesti osoitteeseen laskutus@vesiliikunta.com. Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä eikä siitä ole huomautettu, maksamattomasta laskusta tulee maksumuistutus kuluineen.

5. Toimiiko asiakaspalvelu?

Kyllä. Jos olet jo asiakkaamme ja sinulla on uintiaikamuutostoiveita, korvausaikakyselyjä tai epäselviä asioita, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen info@vesiliikunta.com. Kiireellisissä asioissa meille voi myös soittaa, p. 040 778 4332. Ellemme pysty heti vastaamaan, soitamme teille takaisin.
 

Takaisin ylös