Tiedote uintipaikkojen uudelleenavaamiseksi

Päivitetty 13.6.2020
 

Uimakoulu Pikku Joutsen avaa toimipaikkansa vaiheittain ja aloittaa uinnit hallitusti viranomaisohjeiden mukaan: https://www.suh.fi/files/2812/SUH_nakemyksia_uimahallien_avaamisessa_huomioitavista_seikoista_
koronavirusepidemian_aikana.pdf


Vanhat asiakkaamme voivat jatkaa 14.3.2020 COVID-19 poikkeutilanteen takia keskeytyneitä uinteja ja uudet asiakkaat voivat ilmoittautua mukaan täällä. Turvallisuus on nyt tärkeintä. Tärkeää on myös, että normaaliin elämään voidaan siirtyä ilman pelkoa. Jokainen osallistuja tulee saamaan toimintaohjeet sähköpostiin ja varaudumme uintien alkaessa turvaamaan kaikkien toimintaan liittyvien ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja vesiliikunnan iloa ohjeiden ja säädösten pohjalta parhaan kykymme mukaan.

Vaikka toimipaikkasi ei aukea vielä 1.6.2020 alkaen, pyrimme järjestämään kaikille halukkaille uinteja paikkakunnan muilla altailla myös kesällä. Tiedotamme vaihtoehdoista mahdollisimman pian.


1. Koska uinnit jatkuvat?
2. Mikä uinneissa muuttuu?
3. Mistä uintien jatkuminen on kiinni?
4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?
5. Miten laskutus? 
6. Toimiiko asiakaspalvelu?
 

1. Koska uinnit jatkuvat?

Kesäkuussa aloittavat toimipaikat:
Allergiatalo ja Kauniala, pääkaupunkiseutu
Tampereen kylpylä
Wellamo ja Laajavuori, Jyväskylä
Caritas, Oulu
Suvituuli, Turku
Laitilan uimahalli

Elokuussa aloittavat toimipaikat:
Eden, Oulu

Zimmari, Kempele
Invalidisäätiö, pääkaupunkiseutu
Kaukavesi, Kajaani
Porin keskustan uimahalli ja Meri-Porin uimahalli

Harjavalta

Toimipaikka ei ole ilmoittanut aloitusajankohtaa:
Kypärämäki ja Telkänpesä, Jyväskylä
Validia, Tampere

Uimakoulu Pikku Joutsenen uintien ja infotilaisuuksien järjestäminen keskeytettiin 14.3.2020 kaikissa toimipisteissä. Tiedotamme asiakkaitamme sähköpostitse uima-ajoista ja muista käytännöistä heti kun saamme lisätietoa, joka tapauksessa vähintään viikoittain.


Keskeytyksen syynä on se, että COVID-19 koronaviruksen levitessä haluamme Uimakoulu Pikku Joutsenessa pitää huolta asiakkaittemme, työntekijöittemme sekä allastilojen muiden käyttäjien hyvinvoinnista ja terveydestä valtioneuvoston ohjeiden mukaan.

2. Mikä uinneissa muuttuu?

Avaamme toimintamme 3 vaiheessa Covid-19 aikana, joten seuraaviin asioihin tulee muutoksia kesän uintien aikana.

vaihe, 1.6.2020

- Ei korvausaikoja kesäkuun aikana: kävijämäärän hallitsemiseksi tarjoamme korvausaikojen käyttömahdollisuutta myöhemässä vaiheessa.
- Vain 1 uittaja / uimari: suosittelemme vahvasti, että vain toinen vanhemmista tulee uinteihin nyt, kun kävijämäärää pitää rajoittaa. Samoin suosittelemme vahvasti, etteivät sisarukset tule mukaan uinteihin. Emme kuitenkaan kiellä heitä tulemasta, päätökset voi tehdä perheen kesken.
- Seuraavat laskut lähetämme viikolla aikaisintaan 24
Uintiaikoihin voidaan joutua tekemään muutoksia tilanteen muuttuessa
- Saunat eivät ole käytössä
- Valmistaudu jonottamaan pukuhuoneeseen
- Uimaan vain oireettomana
- Noudatamme poikkeustilaohjeita, kuten turvavälejä ja tehostettua hygieniaa
- Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat eivät voi tulla katsomaan uinteja eivätkä uintitiloihin
- Osa pukukaapeista, suihkuista ja yleisten tilojen istumapaikoista ovat pois käytöstä
- Ei turhaa oleskelua uintipaikassa
- Käsihuuhdetta saatavana
- Tehostettu ennakkotiedotus. Altailla on lisähenkilökuntaa alussa opastamassa.
- Omia välineitä, kuten räpylöitä ja kameroita ei saa nyt tuoda altaalle - uimalasit voi tuoda
- Asiakaspalvelu hoidetaan pääasiassa altailla tai puhelimitse, koska sähköpostimme ovat ruuhkautuneet.
- Uusien asiakkaiden info tervetulo-viestin liitteenä ja Facebookissa: https://www.facebook.com/watch/?v=247316650043625
- Kesäkuun aikana korvausaikoja ei valitettavasti voi itse varata Avoinna24- palvelun kautta.

3. Mistä uintien jatkuminen on kiinni?

Hallituksen linjauksesta ja toimipaikkojen ratkaisuista.
4.5.2020 päätöksissään valtioneuvosto on päättänyt uimahallien avaamisesta 1.6.2020 vaiheittain ja hallitusti. Odotamme näiden pohjalta luvattuja tarkempia ohjeita ja niiden vaikutusta toimintaamme.

Olemme yhteydessä myös altaiden ylläpitäjiin ja varmistamme asiakkaillemme mitkä paikat ja kellonajat ovat ryhmiemme käytössä. Lähetämme näistä lisätietoa sähköpostitse, seuraa sähköpostiasi.

Uudet asiakkaat voivat ilmoittautua täällä. Laskua ei tarvitse maksaa ennen kuin sopiva aika on löytynyt. Tiedotamme asiakkaitamme tilanteesta viikoittain sähköpostilla.

4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?

Uimakoulu Pikku Joutsen seuraa ja noudattaa viranomaisten, kuten sosiaali- ja terveysministeriön (STM), aluehallintoviraston (AVI), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastuliiton (SUH) antamia tiedotteita ja suosituksia asiaan liittyen. Tarvittaessa teemme uintien jatkamisesta tiivistä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa. Jatkamme uinteja vasta, kun se on varmasti turvallista. Lähetämme turvallisuusohjeita asiakkaille ja työntekijöille.

5. Miten laskutus? 

Lasku tarvitsee maksaa vasta, kun itselle sopiva aika on varmistettu.

6. Toimiiko asiakaspalvelu?

Kyllä, mutta viiveellä. Tällä hetkellä meidän on priorisoitava töitämme altaiden avaamisesta aiheutuviin kiireellisiin asiakastiedotus-, henkilöstö- ja rahoitusjärjestelyihin.

Olemme todella pahoillamme tämän meitä kaikkia koskettavan kriisitilanteen asiakkaillemme aiheuttamasta harmista ja vaivasta.

Takaisin ylös