Tiedote uintipaikkojen koronaturvallisuuden varmistamiseksi

Päivitetty 16.9.2021


Rajoitustilanteet muuttuvat nopealla tahdilla. Olemme iloisia, että olemme huolehtineet koronaturvallisuudesta ennakoivasti. Tällä hetkellä viranomaisohjeet eivät ymmärryksemme mukaan edellytä meiltä altaiden sulkemista. Jatkamme uinteja olemassa olevia ohjeita noudattaen. Seuraamme tilannetta ja viranomaispäätöksiä aktiivisesti ja tiedotamme muutoksista sähköpostitse toimipisteittäin. Viimeisin tiedote on lähetetty sähköpostitse 10.3.2021. Alla huomioita yksittäisistä toimipisteistämme.

Tampere
Validian toimipisteemme on suljettuna toistaiseksi. Tampereen kylpylän toimipisteellä uidaan kuitenkin normaalisti. Olemme lähettäneet aiheesta Validian uimariperheillemme sähköpostitiedotteita ohjeineen, viimeisimpänä 1.4.2021.

Jyväskylä
Laajavuoren toimipisteemme aukeaa 1.10.2021.

Uudet asiakkaat voivat ilmoittautua mukaan täällä.


Aiemmat tiedotteemme

Uimakoulu Pikku Joutsen noudattaa viranomaisohjeita: https://www.suh.fi/toiminta/allasturvallisuus/covid-19_ja_uimahallien_turvallisuus

Tämän tiedotteen sisältö:

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?
2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?
3. Mistä uintien rajoitukset ovat kiinni?
4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?
5. Miten laskutus? 
6. Toimiiko asiakaspalvelu?
 

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?

Turvallisuus on nyt tärkeintä. Tärkeää on myös, että elämää voidaan jatkaa ilman pelkoa. Uusien koronavirustapausten määrä Suomessa on noussut merkittävästi viime viikkojen aikana. THL on antanut ohjeet tartuntojen ehkäisemiseksi ja Uimakoulu Pikku Joutsen toimii näiden mukaisesti. Jokainen perhe tulee saamaan toimintaohjeet sähköpostiin. Pyrimme yhdessä toimien turvaamaan kaikkien toimintaamme liittyvien ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja vesiliikunnan iloa ohjeiden ja säädösten pohjalta parhaan kykymme mukaan.

2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?

Avaamme toimintamme 3 vaiheessa Covid-19 aikana. Vaiheet on kuvattu Pikku Joutsenet turvallisesti takaisin uimaan -oppaassa, joka on lähetetty uimariperheille sähköpostitse. Nyt on meneillään alkuperäisestä vähän muuttunut 2. vaihe tai 3. vaihe. Vaiheet on määritelty toimipaikkakohtaisesti, ohjeet alla.

Uimakoulu Pikku Joutsen haluaa toimia kaikissa toimipaikoissa vastuullisesti. Tässä toimintaohjeemme, jotta pääsemme #turvallisestitakaisinuimaan.

1. Vain oireettomana uimaan.
2. Huolehditaan tehostetusta käsi- ja siivoushygieniasta. Käsihuuhdetta on saatavana.
3. Vältetään lähikontakteja.
4. Toimitaan ripeästi puku- ja pesutiloissa:
Kannustamme toimimaan suihku- ja pukuhuonetiloissa nopeasti. Näin kaikkien mahdollinen jonotusaika aulassa ja allastiloissa lyhentyy. Voit ottaa pyyhkeen mukaan altaalle jonotusta ajatellen. Useimmille toimipaikoille on järjestetty erillisiä tiloja, joissa voi esimerkiksi ruokailla, eihän tehdä sitä pukuhuoneissa.
5. THL on antanut maskisuosituksen uimahallien yleisiin tiloihin. Tämän johdosta Uimakoulu Pikku Joutsen suosittelee asiakkaille kasvomaskien käyttöä uimapaikkojen aula- ja muissa yleisissä tiloissa sekä pukuhuonetiloissa alueellisen suosituksen mukaan. Maskinkäytöllä pyritään ehkäisemään yhteiskunnan laajempaa sulkemista. Henkilökuntamme käyttää kuivalla kasvomaskeja ja visiirejä vedessä.
THL:n ohjeet kasvomaskien käyttämisestä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille
6. Osa pukukaapeista, suihkuista ja yleisten tilojen istumapaikoista voivat olla väliaikaisesti pois käytöstä.
7. Ei turhaa oleskelua uintipaikassa.
8. Tehostettu ennakkotiedotus. Altailla on lisähenkilökuntaa alussa opastamassa.
9. Vältämme kokoontumisia. Uusien asiakkaiden info löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/watch/?v=247316650043625&extid=pfarim5A0BEyd0ZA
10. Lähetämme kaikille asiakasperheillemme sähköpostitse ”Pikku Joutsenet turvallisesti takaisin uimaan -oppaan”, jossa on käytännön ohjeita koronaan liittyen.

Huomioimme korona-ajan toiminnassamme viranomaisohjeet, mutta seuraamme myös tarkasti tilannetta altailla. Tiedotamme sähköpostitse asiakkaillemme toimipaikkakohtaisesti erityisesti huomioitavista asioista.

2. vaiheessa olevat toimipaikat
Seuraavien altaiden osalta pysymme vielä 2. vaiheessa ja toimimme seuraavien, tarkennettujen ohjeiden mukaan, jotta saamme päihitettyä viruksen:

Espoo, Kauniainen
Turku, Suvituuli
Helsinki, Invalidisäätiö ja Allergiatalo
Jyväskylä, Kypärämäki, Telkänpesä ja Laajavuori
Tampere, Validia ja Kylpylä
Pori, Meri-Pori ja keskustan uimahalli
Harjavalta, Uimahalli
Kajaani, Kaukavesi
Laitila, Uimahalli
Oulu, Eden ja Caritas
Kempele, Zimmari

- Vain yksi uittaja mukaan:
Suosittelemme vahvasti, että vain toinen vanhemmista tulee uinteihin kävijämäärän rajoittamiseksi. Jos perheessä on kaksi vauvauimaria tai uimakoululaista on molemmilla kuitenkin oltava oma uittaja mukana uinneissa, paitsi ilman vanhempia ryhmässä.
- Ei sisarusuimareita:
Suosittelemme vahvasti, etteivät sisarukset tule vielä mukaan uinteihin, jos he eivät ole varsinaisesti uimakoululaisia.
- Saunat ovat suljettuna toistaiseksi osassa toimipaikoista.
- Omia välineitä, kuten räpylöitä ja kameroita ei saa nyt tuoda altaalle - uimalasit voi tuoda.

3. vaiheessa olevat toimipaikat
Näillä paikkakunnilla koronatartunnan todennäköisyys uinneissa on pieni, kun huomioidaan korjaavat ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Tartunnan todennäköisyysarvio perustuu THL:n taudin ilmaantuvuuslukuihin (7 tai pienempi) ja Uimakoulu Pikku Joutsenen koronaryhmän tekemään riskiarvioon.
Lähde: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

Ilmoitamme tässä kolmanteen vaiheeseen siirtyneistä toimipaikoista. Tällä hetkellä mikään toimipaikka ei ole 3. vaiheessa.

- 2 aikuista voi tulla uimaan mukaan, kuten meillä on tavallisestikin
- Saunat ovat lämpimänä ja niitä voi käyttää, kun itse huolehtii turvaväleistä
- Sisarus voi tulla mukaan uimaan, kuten meillä on tavallisestikin
- Kameroita ja omia vesivöitä voi tuoda altaalle

Pahoittelemme koronasta johtuvia rajoituksia Teille ja meille. Koitetaan kuitenkin yhdessä jaksaa ja kantaa vastuu. Uinti tuo iloa ja lisävoimia!

3. Mistä uintien rajoitukset ovat kiinni?

Hallituksen linjauksesta, terveysviranomaisten päätöksistä ja toimipaikkojen ratkaisuista. Olemme yhteydessä myös altaiden ylläpitäjiin ja varmistamme asiakkaillemme mitkä paikat ja kellonajat ovat ryhmiemme käytössä. Lähetämme näistä lisätietoa sähköpostitse, seuraa sähköpostiasi. Mahdollisissa altistumistilanteissa terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä perheisiin ja ilmoittavat toimintaohjeet.

Uudet asiakkaat voivat ilmoittautua täällä. Laskua ei tarvitse maksaa ennen kuin sopiva aika on löytynyt. Tiedotamme asiakkaitamme tilanteesta sähköpostilla.

4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?

Uimakoulu Pikku Joutsen seuraa ja noudattaa viranomaisten, kuten sosiaali- ja terveysministeriön (STM), aluehallintoviraston (AVI), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastuliiton (SUH) antamia tiedotteita ja suosituksia asiaan liittyen. Tarvittaessa teemme uintien keskeyttämisessä ja jatkamisesta tiivistä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa. Saattaa olla, että jollain paikkakunnalla tai toimipaikassa joudumme keskeyttämään uintimme ja jatkamme uinteja vasta, kun se on varmasti turvallista. Lähetämme turvallisuusohjeita asiakkaille ja työntekijöille.

5. Miten laskutus? 

Lasku tarvitsee maksaa vasta, kun itselle sopiva aika on varmistettu. Kaikki laskut tulee maksaa eräpäivään mennessä tai jos lasku on aiheeton tai siinä on muuta huomautettavaa, siitä tulee laittaa viesti osoitteeseen laskutus@vesiliikunta.com. Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä eikä siitä ole huomautettu, maksamattomasta laskusta tulee maksumuistutus kuluineen.

6. Toimiiko asiakaspalvelu?

Kyllä. Jos olet jo asiakkaamme ja sinulla on uintiaikamuutostoiveita, korvausaikakyselyjä tai epäselviä asioita, ota ne mieluiten puheeksi altaalla vastuuohjaajan kanssa. He ovat valmistautuneet hoitamaan asiakaspalvelua siellä, koska toimistossamme on nyt normaalia vähemmän ihmisiä. Sähköpostimme on ruuhkautunut. Soita meille kiireellisissä asioissa p. 040 778 4332. Ellemme pysty heti vastaamaan, soitamme teille takaisin.

Olemme todella pahoillamme tämän meitä kaikkia koskettavan kriisitilanteen asiakkaillemme aiheuttamasta harmista ja vaivasta. Haluamme toimia vastuullisesti ja huolehtia asiakkaittemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Otamme mielellään vastaan kehittämisideoita, miten voisimme vielä toimia paremmin.
#turvallisestitakaisinuimaan

Takaisin ylös