Tiedote uintipaikkojen uudelleenavaamiseksi

Päivitetty 7.9.2020

Uimakoulu Pikku Joutsen on avannut kaikki toimipaikkansa vaiheittain ja aloittnut uinnit hallitusti viranomaisohjeiden mukaan: https://www.suh.fi/files/2812/SUH_nakemyksia_uimahallien_avaamisessa_huomioitavista
_seikoista_
koronavirusepidemian_aikana.pdf

Tämän tiedotteen sisältö:

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?
2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?
3. Mistä uintien rajoitukset ovat kiinni?
4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?
5. Miten laskutus? 
6. Toimiiko asiakaspalvelu?

1. Miten epidemia vaikuttaa uinteihimme?

Vanhat asiakkaamme voivat jatkaa 14.3.2020 COVID-19 poikkeutilanteen takia keskeytyneitä uinteja ja uudet asiakkaat voivat ilmoittautua mukaan täällä. Turvallisuus on nyt tärkeintä. Tärkeää on myös, että normaaliin elämään voidaan siirtyä ilman pelkoa. Jokainen osallistuja tulee saamaan toimintaohjeet sähköpostiin ja varaudumme uintien alkaessa turvaamaan kaikkien toimintaan liittyvien ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja vesiliikunnan iloa ohjeiden ja säädösten pohjalta parhaan kykymme mukaan. 

Epidemiatilanne on Suomessa hyvä. THL:n mukaan paikkakuntakohtaisia eroja on paljon. Uimakoulu Pikku Joutsen on tehnyt allaskohtaisia arvioita normaaliin siirtymiseen tämän hetken tartuntatilanteen ja allaskohtaisten riskiarvioiden pohjalta. Toimimme hyvin erilaisissa allaspaikoissa ja ehkäisemme niissä tartuntojen leviämistä mahdollisuuksiemme mukaan. Asiakasohjeistuksemme on purrut hyvin, omat hygieniaa lisäävät toimenpiteemme ja ihmisten toiminta uinneissa on osoittautunut niin hyväksi, että siirrymme osalla altaista 3. vaiheeseen.

2. Mikä uinneissa on nyt erilaista?

Avaamme toimintamme 3 vaiheessa Covid-19 aikana. Vaiheet on kuvattu Pikku Joutsenet turvallisesti takaisin uimaan -oppaassa, joka on lähetetty uimariperheille sähköpostitse. Seuraaviin asioihin on tullut muutoksia kesän uintien aikana. Nyt on meneillään alkuperäisestä vähän muuttunut 2. vaihe tai 3. vaihe. Vaiheet on määritelty toimipaikkakohtaisesti, ohjeet alla.

Uimakoulu Pikku Joutsen haluaa toimia kaikissa toimipaikoissa vastuullisesti. Tässä toimintaohjeemme, jotta pääsemme #turvallisestitakaisinuimaan.

1. Vain oireettomana uimaan.
2. Huolehditaan tehostetusta käsi- ja siivoushygieniasta. Käsihuuhdetta on saatavana.
3. Vältetään lähikontakteja.
4. Toimitaan ripeästi puku- ja pesutiloissa:
Kannustamme toimimaan suihku- ja pukuhuonetiloissa nopeasti. Näin kaikkien mahdollinen jonotusaika aulassa ja allastiloissa lyhentyy. Voit ottaa pyyhkeen mukaan altaalle jonotusta ajatellen. Useimmille toimipaikoille on järjestetty erillisiä tiloja, joissa voi esimerkiksi ruokailla, eihän tehdä sitä pukuhuoneissa.
5. Henkilökuntamme on ottanut kasvomaskit ja visiirit käyttöön altailla.
6. Osa pukukaapeista, suihkuista ja yleisten tilojen istumapaikoista voivat olla väliaikaisesti pois käytöstä.
7. Ei turhaa oleskelua uintipaikassa.
8. Tehostettu ennakkotiedotus. Altailla on lisähenkilökuntaa alussa opastamassa.
9. Vältämme kokoontumisia. Uusien asiakkaiden info löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/watch/?v=247316650043625&extid=pfarim5A0BEyd0ZA
10. Lähetämme kaikille asiakasperheillemme sähköpostitse ”Pikku Joutsenet turvallisesti takaisin uimaan -oppaan”, jossa on käytännön ohjeita koronaan liittyen.

Huomioimme korona-ajan toiminnassamme viranomaisohjeet, mutta seuraamme myös tarkasti tilannetta altailla. Tiedotamme sähköpostitse asiakkaillemme toimipaikkakohtaisesti erityisesti huomioitavista asioista.

2. vaihessa olevat toimipaikat
Seuraavien altaiden osalta pysymme vielä 2. vaiheessa ja toimimme seuraavien, tarkennettujen ohjeiden mukaan, jotta saamme päihitettyä viruksen:

Espoo, Kauniainen
Turku, Suvituuli
Helsinki, Invalidisäätiö ja Allergiatalo
Jyväskylä, Kypärämäki, Telkänpesä ja Laajavuori
Tampere, Validia
Pori, Meri-Pori
Oulu, Caritas

- Vain yksi uittaja mukaan:
Suosittelemme vahvasti, että vain toinen vanhemmista tulee uinteihin kävijämäärän rajoittamiseksi. Jos perheessä on kaksi vauvauimaria tai uimakoululaista on molemmilla kuitenkin oltava oma uittaja mukana uinneissa, paitsi ilman vanhempia ryhmässä.
- Ei sisarusuimareita:
Suosittelemme vahvasti, etteivät sisarukset tule vielä mukaan uinteihin, jos he eivät ole varsinaisesti uimakoululaisia.
- Saunat ovat suljettuna toistaiseksi osassa toimipaikoista.
- Omia välineitä, kuten räpylöitä ja kameroita ei saa nyt tuoda altaalle - uimalasit voi tuoda.

3. Vaiheessa olevat toimipaikat
7.9.2020 alkaen 3. vaiheeseen siirtyvät seuraavat altaat. Näillä paikkakunnilla koronatartunnan todennäköisyys uinneissa on pieni, kun huomioidaan korjaavat ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Tartunnan todennäköisyysarvio perustuu THL:n taudin ilmaantuvuuslukuihin (7 tai pienempi) ja Uimakoulu Pikku Joutsenen koronaryhmän tekemään riskiarvioon.
Lähde: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

Laitila, Uimahalli
Tampere, Kylpylä
Pori, Keskusta ja Harjavalta
Oulu, Eden ja Zimmari
Kajaani, Kaukavesi
(Muiden toimipaikkojen osalta 3. vaiheen alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin)

- 2 aikuista voi tulla uimaan mukaan, kuten meillä on tavallisestikin
- Saunat ovat lämpimänä ja niitä voi käyttää, kun itse huolehtii turvaväleistä
- Sisarus voi tulla mukaan uimaan, kuten meillä on tavallisestikin
- Kameroita ja omia vesivöitä voi tuoda altaalle

Pahoittelemme koronasta johtuvia rajoituksia Teille ja meille. Koitetaan kuitenkin yhdessä jaksaa ja kantaa vastuu. Uinti tuo iloa ja lisävoimia!

3. Mistä uintien rajoitukset ovat kiinni?

Hallituksen linjauksesta, terveysviranomaisten päätöksistä ja toimipaikkojen ratkaisuista.
4.5.2020 päätöksissään valtioneuvosto on päättänyt uimahallien avaamisesta 1.6.2020 vaiheittain ja hallitusti. Näiden pohjalta on annettu tarkempia ohjeita ja annetaan mahdollisesti jatkossakin.

Olemme yhteydessä myös altaiden ylläpitäjiin ja varmistamme asiakkaillemme mitkä paikat ja kellonajat ovat ryhmiemme käytössä. Lähetämme näistä lisätietoa sähköpostitse, seuraa sähköpostiasi. Mahdollisissa altistumistilanteissa terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä perheisiin ja ilmoittavat toimintaohjeet.

Uudet asiakkaat voivat ilmoittautua täällä. Laskua ei tarvitse maksaa ennen kuin sopiva aika on löytynyt. Tiedotamme asiakkaitamme tilanteesta sähköpostilla.

4. Mistä tiedetään, että uinteihin on turvallista osallistua?

Uimakoulu Pikku Joutsen seuraa ja noudattaa viranomaisten, kuten sosiaali- ja terveysministeriön (STM), aluehallintoviraston (AVI), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastuliiton (SUH) antamia tiedotteita ja suosituksia asiaan liittyen. Tarvittaessa teemme uintien keskeyttämisessä ja jatkamisesta tiivistä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa. Saattaa olla, että jollain paikkakunnalla tai toimipaikassa joudumme keskeyttämään uintimme ja jatkamme uinteja vasta, kun se on varmasti turvallista. Lähetämme turvallisuusohjeita asiakkaille ja työntekijöille.

5. Miten laskutus? 

Lasku tarvitsee maksaa vasta, kun itselle sopiva aika on varmistettu.

6. Toimiiko asiakaspalvelu?

Kyllä. Jos olet jo asiakkaamme ja sinulla on uintiaikamuutostoiveita, korvausaikakyselyjä tai epäselviä asioita, ota ne mieluiten puheeksi altaalla vastuuohjaajan kanssa. He ovat valmistautuneet hoitamaan asiakaspalvelua siellä, koska toimistossamme on nyt normaalia vähemmän ihmisiä. Sähköpostimme on ruuhkautunut. Soita meille kiireellisissä asioissa p. 040 778 4332. Ellemme pysty heti vastaamaan, soitamme teille takaisin.

Olemme todella pahoillamme tämän meitä kaikkia koskettavan kriisitilanteen asiakkaillemme aiheuttamasta harmista ja vaivasta. Haluamme toimia vastuullisesti ja huolehtia asiakkaittemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Otamme mielellään vastaan kehittämisideoita, miten voisimme vielä toimia paremmin.
#turvallisestitakaisinuimaan

Takaisin ylös